Vakantie en verjaardag

Den Haag, 22 maart 2018

Lieve Isa,

De afgelopen weken stonden in het teken van vakantie. Papa en mama gingen op vakantie naar het buitenland, en jij ging eerst een weekje logeren bij Oma Elma en Bonpa, en daarna bij Oma Thea en Opa Erik (die je nu Ikke noemt). Het was allemaal even spannend, want we wisten niet hoe jij het zou vinden om twee weken zonder ons te zijn. Gelukkig is het allemaal super gegaan. Je hebt een paar ongelukjes, maar voor heel veel plezier gehad!

Toen je bij Oma Elma en Bonpa was, was het buiten heel erg koud en had het gesneeuwd. Jullie zijn dus gezellig samen gaan sleeën. Daarnaast hebben we foto’s doorgekregen van jou, dat je het huis schoonmaakt, dat je voor de spiegel bezig bent, dat je Beer’s billen schoonmaakt en nog veel meer. Je was heel erg vrolijk, en van opa en oma mag je zo terugkomen!

De tweede week was je bij Opa Erik en Oma Thea. Toen was het gelukkig al wat lekkerder weer, dus hoefde je niet zo dik aangekleed als je naar buiten wilde. Ook hier was je het zonnetje in huis, als we je opa en oma mogen geloven. Jullie zijn lekker naar buiten, in het bos geweest, en jullie zijn met z’n drietjes de stad in gegaan om nieuwe kleertjes voor jou te kopen. Je bent dus weer flink verwend! En ook Oma Thea en Opa Erik zeiden dat je zo weer een keer mag komen logeren, dus je hebt je goed gedragen!

En papa en mama? Die hebben jou elke avond gevideobeld. En wat bleek? Je hoefde ons vaak helemaal niet te zien. Dan was je aan het spelen, of Barbapapa aan het kijken, en dan had je niet zo’n tijd voor ons. Maar toen we weer in Nederland aankwamen, was je toch wel weer blij om ons te zien. Je gaf ons veel knuffels en kusjes en vertelde honderduit over hoe jouw vakantie was geweest.

Maarja, toen we thuis waren, konden we niet met z’n drietjes uitrusten. De volgende zaterdag was je jarig (twee jaar oud!), en we moesten je verjaardagsfeestje nog regelen! Gelukkig hadden we de uitnodigingen wel al verstuurd. Dus we hebben samen wat boodschappen gedaan, gestofzuigd, cadeautjes gekocht en toen was je eigenlijk alweer jarig. Het eerste bezoek waren je Opa Erik en Oma Thea. Die kwamen aan, terwijl jij je dutje aan het doen was. Eigenlijk zat het hele huis al vol, tegen de tijd dat je wakker werd. Je had wel wat tijd nodig om door te krijgen, wat er precies aan de hand was, maar daarna vond je het wel heel gezellig. Je hebt lekker gespeeld, genoten van de vele cadeautjes die je hebt gekregen, en, het belangrijkste, heel veel snoep gegeten. Je was daarom ‘s avonds wel een beetje hyper, maar omdat je zo’n drukke dag had gehad, viel je toch nog wel vroeg in slaap.

En nu ben je twee. De tijd vliegt. Mama en ik zijn heel benieuwd wat je allemaal in het komende jaar gaat leren.

Voor nu:

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply