Uitzieken 2

Den Haag, 25 februari 2017

Lieve Isa,

We dachten vorige week dat je uitgeziekt wat, maar jij dacht er anders over. Vorige week donderdag waren we bij het consultatiebureau, waar jij weer twee prikjes kreeg. Vrijdagavond gingen we naar oma Thea en opa Erik in Waalre. Jij was toen wel moe, maar ook niet ziek. Zaterdag was je ook heel vrolijk. Je hebt de hele dag gespeeld met opa, oma en tante Vief. Maar toen we zondag weer naar huis gingen, werd je weer een beetje hangerig.

Mama en ik dachten dat je gewoon moe was. Maandagochtend moesten we je wakker maken om naar de kinderopvang te gaan. Het was carnival, dus iedereen mocht verkleed komen. We hebben maar 1 verkleedpak voor je: een lieveheersbeestje. Je ging dus als lieveheersbeestje naar de kinderopvang. Je was niet erg vrolijk. Je kon wel lachen naar de juffrouw, maar je leek pas echt blij toen mama en papa eindelijk weggingen.

Aan het begin van de middag werd mama gebeld. Jij was ziek. Of we je konden ophalen. Je had 39 graden koorts! Mama heeft mij gebeld, en ik ben je gaan ophalen. Je was weer hangerig en moe en verdrietig en zielig. Thuis zijn we lekker op bed gaan liggen, en heb jij af en toe wat te eten en wat te drinken gekregen. ‘s Nacht mocht je weer bij ons in bed slapen.

Dinsdag ging het al wat beter, maar je was nog steeds je eigen zelf. Mama heeft die dag heel goed voor je gezorgd. Oma Thea kwam aan het begin van de middag al langs, dus daar heb je ook veel mee kunnen spelen.

Woensdag ging mama weer aan het werk, en was oma Thea er de hele dag voor je. Het ging die dag weer een stukje beter met je, maar echt gezond was je nog niet. Donderdag, toen ik met je thuis bleef, hetzelfde verhaal. We zijn ‘s ochtends al boodschappen gaan doen, en de rest van de dag hebben we een beetje in huis gechilld en in bed gelegen. Je hebt niet zoveel geslapen.

Vrijdag, gisteren, hebben we je weer, als lieveheersbeestje, naar de kinderopvang gebracht. Het ging veel beter dan maandag. Toen mama je aan het einde van de middag kwam ophalen, lag je lekker te slapen. Mama en papa gingen ‘s avonds naar de film, en jij mocht even komen spelen bij tante Soof. Toen wij terugkwamen, lag je weer te slapen, en moesten we je weer wakker maken. Dat vond je toch niet zo leuk. Toen we even later thuis waren, hebben we je uitgekleed, in bed gelegd en een fles gegeven. Je wilde eigenlijk niet slapen, maar na de fles werden je oogjes toch wel zwaar. Gelukkig heb je ‘s nachts nog een paar keer laten weten dat je er nog was. Zo vaak, dat ik je uiteindelijk maar tussen mama en mij in heb gelegd. Dat was achteraf een slecht idee, want je lag zo comfortabel en breed, dat je mij ‘s ochtends het bed uit heb gejaagd. Je lag diagonaal over mijn kant van het bed.

En nu? Nu gaan we zwemmen. Denk ik.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply