Bowlen

Den Haag, 4 februari 2017

Lieve Isa,

De titel van het verhaaltje van vandaag gaat helaas niet over jou. Je kan nog niet bowlen. Het is heel leuk en ook altijd heel gezellig, dus ik denk dat je het geweldig zal vinden. Ik denk ook dat we hier nog een paar jaartjes  mee moeten wachten, voordat je een bowlingbal kan optillen en rollen.

Dat betekent natuurlijk niet dat mama en papa niet kunnen bowlen. We hadden afgesproken om gisteravond met (tante) Irma en (ome) Roy een hapje te eten en anderhalf uur te bowlen in Leiderdorp. Jij mocht natuurlijk nog niet in je eentje thuisblijven, en we hadden geen oppas. Mama heeft je opgehaald bij het kinderdagverblijf en jullie zijn samen naar Leiden gekomen. Daar moesten jullie even wachten totdat ik er ook was. Met z’n drietjes zijn we in de bus gestapt naar Bonpa en Oma Elma. Papa wilde namelijk graag een dagje hun auto lenen. Toen we daar aankwamen, waren ze zo blij om je te zien, dat we hebben besloten dat je daar een paar uurtjes mocht spelen. Mama en papa zijn dus zonder jou gaan bowlen, en jij bleef bij Oma en Bonpa.

Wij hebben het heel erg naar onze zin gehad! Toen we je rond 21.00 kwamen ophalen, lag jij net een half uurtje te slapen. We hebben je toch maar wakker gemaakt en aangekleed, want we moesten nog terug naar huis. Rond 22.00 waren we thuis. Ik moest nog even buiten een rondje lopen, want toen we thuis kwamen, zagen we dat jij maar 1 schoentje aan had! De andere was gelukkig snel gevonden. We hebben je snel in bed gelegd, en je viel als een blok in slaap. Je was even ontevreden rond half 5, maar daarna sliep je weer door tot half 9. Mama en papa hebben daarom ook heerlijk geslapen.

De rest van de week was eigenlijk vrij normaal. Jij bent op maandag en vrijdag naar het kinderdagverblijf geweest, wat je weer geweldig vond, nadat je er een paar keer niet was. Dinsdag vond je het heel gezellig met mama thuis. Donderdag was je een beetje uit je hum met papa thuis, maar heb je wel in een winkelkarretje gezeten. (Je was hier heel stoïcijns onder.) En woensdag kwamen Bonpa en Oma Elma oppassen, wat wel weer heel gezellig was. Je hebt ook een flink stuk met ze gewandeld, wat je heel leuk vond, maar ook een beetje vermoeiend. Je gaat ook steeds verdere kruipen. Eerst bleef je in de buurt van de bank, maar nu kruip je al door de hele kamer. Je vindt het geen probleem om even naar de keuken te kruipen als je denkt dat mama daar is.

Vanmiddag hebben we grote plannen. We gaan in ieder geval naar Nijmegen voor de verjaardag van Sanne. Jij kan dan weer spelen met je grote vriendin Reza! Misschien dat we daarvoor nog even langs Omi gaan. Jullie hebben elkaar alweer eventjes niet gezien, dus dat wordt vast ook heel leuk!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply