Kruipen

Den Haag, 11 december 2016

Lieve Isa,

Je begint te kruipen, kleine meid! Je moeder en ik zijn hier heel enthousiast over. Vorige week begon hebben we Sinterklaas gevierd bij je opa en oma in Waalre, en toen was je al stevig aan het oefenen. Opa Erik en oma Thea hebben een kleed voor je neergelegd, zodat je wat meer grip onder je voetjes had. Toen je wat beter kon afzetten, ging je ook opeens naar voren, in plaats van naar achteren. Daarom hebben je moeder en ik het blauwe kleedje wat in de huiskamer ligt, gekocht. Je kan nu elke dag oefenen met kruipen, en het gaat dan ook elke dag beter.

Afgelopen week heb je voor het eerst pannekoeken gegeten. Jazeker, het was er meer dan één. De eerste was hap slik weg, dus heb ik een tweede voor je gemaakt. Deze ging meer over je kleren en op de vloer, maar smaakte net zo goed als de eerste! We moeten je ook nog even leren hoe je met mes en vork eet. Nu pak je de hele pannekoek in één keer en probeer je zo veel mogelijk tegelijk in je mond te stoppen. Ziet er geweldig uit, maar erg netjes is het niet.

Afgelopen nacht mocht je bij je andere opa en oma in Leiden logeren. Mama en ik hadden een feestje ‘s avonds, en zijn daarna ook naar Brompa en oma Elma gekomen. Tegen de tijd dat wij aankwamen, lag jij al heerlijk tussen opa en oma in in bed. Brompa en oma vonden het stiekem ook wel heel gezellig.

Nu is Marije op bezoek met kleine Ben. Ben is net een dutje gaan doen, en jij laat weten dat je honger hebt. Het is ook etenstijd, dus tijd om te eten.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply