Mandarijnen

9 november

Lieve Isa,

Iedere woensdag komt er een oma jou gezelschap houden. Op 9 november was het mijn beurt. Ik denk dat ik rond half acht ‘s morgens aankwam en jij stond met papa al voor het raam te zwaaien toen ik de tram uitstapte. Nadat we jouw papa uitgezwaaid hadden was het tijd voor een fles met pap en daarna viel jij meteen in slaap.

Je hebt ruim een uur geslapen, terwijl oma wat werk deed. Rond half tien was je genoeg uitgerust om de wereld te gaan verkennen. Je beweegt nog steeds achteruit maar je ontdekt wel meer manieren om toch bij speeltjes te komen (opzij draaien of omrollen).

Nadat je een halve peer en later een soepstengel gegeten had, zijn we weer gaan spelen. Jij kunt al heel goed zitten en vond het leuk op zittend met de babygym te spelen. Je vond het ook leuk om als een variant op het kiekeboe spelletje steeds tussen 2 van de hangende speeltje door te kijken waar oma zat. Verder hebben we met de bal gespeeld. Ook nu kon je al goed zitten en de bal een zetje geven zodat oma erachteraan kon duiken.

Om 12 uur vond je het tijd voor een siesta en ben je weer anderhalf uur gaan slapen. Toen je wakker werd kwam opa op bezoek. Je moest hem eerst even goed bekijken, maar toen je de slaap uit je ogen gewreven had vond je het toch leuk en lachtte je hem vriendelijk toe. Inmiddels was het natuurlijk wel lunchtijd. Gelukkig had opa mandarijnen meegebracht, want oma had de andere helft van het peertje aan laten branden. Je hebt lekker het grootste deel van de boterham opgegeten, maar toen oma de mandarijn schilde zette je grote ogen op en begon ongeduldige geluidjes te maken. Oma kon de stukjes gewoon niet snel genoeg in je mond stoppen. De rest van de boterham – gedrenkt in mandarijnsap – heb je vervolgens ook opgegeten. Daarna moest oma werken en heeft opa een tijd met je gespeeld.

Je hebt nog heel even geslapen maar werd al snel weer wakker. Dus konden we aan opa laten zien hoe goed jij al met de bal en de babygym kon spelen. Natuurlijk hebben we ook de gebruikelijk liedjes gezongen en herenpaard/boerenpaard gespeeld. De volgende mandarijn vloog ook naar binnen en door wat sap aan het water in je flesje toe te voegen wilde je ook het water wel opdrinken.

Toen was het al weer bijna vijf uur. Tijd voor een cracker. Ongelooflijk hoe je daarvan gaat kleven. Oma heeft wel geprobeerd je gezicht en je handjes schoon te maken, maar toen je papa en mama binnenkwamen was je snoetje nog steeds bedekt onder laagje kleefcracker. Voor je papa en mama maakte dat niet uit en voor oma, opa en jouzelf ook niet.

Rond een uur of zes zijn opa en oma naar huis gegaan. Je was de hele dag weer lief en zonnig geweest.  Over 2 weken weer. Ik ben benieuwd wat je dan alweer bij geleerd hebt.

Oma Elma

Leave a Reply